Christchurch Polytechnic Institute of Technology Campus Drainage Assessment

Christchurch Polytechnic Institute of Technology Campus Drainage Assessment

CGW worked with PACE Project Management to undertake the assessment of approx. $7M worth of drainage infrastructure for insurance purposes post Canterbury Earthquake sequence. This project involved the coordination of survey work both above and below ground, reviewing of a significant amount of CTV footage and detailed locating and mapping of services to assist CPIT to understand the extent of damage

Nelson Airport Redevelopment

Nelson Airport Redevelopment

CGW are the civil engineering consultant for pavement and hardstand design for the 48,000m² of landside area and land interface including designing all potable water and fire main infrastructure, sewer diversions and stormwater for existing areas and new car parking.  CGW are also the consultants for the geotechnical investigation and terminal pile design for the new 6,000m² terminal building and the new control tower for Airways New Zealand

Orphanage Creek Culvert Upgrade

Orphanage Creek Culvert Upgrade

Location:

Nelson

Duration:

???? - ????

Asset Value:

$??,???

The objective of the project was to increase the culvert capacity for Orphanage Creek and provide a cycleway underpass below Main Road Stoke. CGW provided the hydrologic and hydraulic assessment, inlet spillway and culvert civil and structural design, and construction monitoring.

Consideration was required of the aesthetic and ecological values of the pond in a Council reserve immediately upstream of the culvert, and how the proposed design would maintain these values. Very tight vertical height limitations posed conflicting priorities between culvert capacity and maintaining a usable cycleway underpass.

An elegant solution utilises the existing culvert for low to medium flows and provides an aesthetically pleasing long weir along the pond edge into the new cycleway culvert to provide the extra capacity needed during high flows without excessively raising pond water levels. This resulted in a win-win-win solution for the environmental, hydraulic and cycleway requirements of the project.